Construction Begins on Jewell Walk Project

WILMORE, Ky. — No sooner had the last graduating seniors crossed the stage to receive their diplomas than Asbury University embarked on the construction phase of a five-year campus project called the Jewell Walk.

Architectural drawings of the finished Jewell Walk project
Architectural drawings of the finished Jewell Walk project

The plan involves replacing Jewell Street, an internal campus road, with a pedestrian plaza featuring benches, shade trees and landscaping. The walkway will connect Hughes Plaza with the new Miller Center for Communication Arts, passing Johnson Hall, Trustees Hall, McCreless Fine Arts Center and the Hamann-Ray Science Center.

“We are so excited about the Jewell Walk project,” said Glenn Hamilton ‘91, vice president for operations. “This project will shape the center of our campus and create inviting outdoor spaces that are conducive to building community among our students, faculty and staff. Our alumni association has taken on this five-year fundraising project, now in year four, and they have been significant contributors to the effort to complete this walkway.”

The effort has been funded in large part through Reunion Class Gifts. A long-standing tradition, the Reunion Class Gift is made by members of each year’s reunion classes and is presented to the University during the alumni reunion weekend in June. This year, nearly $61,000 was contributed to the project; total dollars received to date from Reunion Class Gifts come to nearly $245,000.

Phase 1 of the construction plan will be completed by the time students return for classes in August; Phase 2 will be completed next summer. For more information or to make a donation, please visit Asbury's iModules site.

Bookmark and Share